Τελευταία Σχόλια
Ετικέτες Άρθρων
Κατηγορίες Blog

TIPS για απολαυστικό παγωτό στο σπίτι

Posted by almaicecream 17/06/2015 0 Comment(s)

ΜΣτο παγωτό πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η  θερμοκρασία που έχει  όταν το καταναλώνουμε.
 
Όταν μας το σερβίρουν σε κάποιο μαγαζί η θερμοκρασία του συνήθως είναι στους –14C, ενώ όταν εμείς το βγάζουμε από τον καταψύκτη μας στο σπίτι για να το σερβίρουμε  συνήθως είναι στους –18C με –20C.
 
Σε αυτή τη θερμοκρασία είναι πολύ παγωμένο όχι μόνο για να το σερβίρουμε αλλά και για να αντιληφθούμε σωστά τη γεύση του και τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά.
 
Συνήθως  για να μπορέσουμε να το σερβίρουμε το αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να λιώνει στο εξωτερικό μέρος της συσκευασίας ενώ στο κέντρο να είναι παγωμένο, με συνέπεια να δημιουργούνται κρύσταλλοι με την επανατοποθέτηση του προϊόντος στην κατάψυξη.
 
Μια λύση σε αυτό είναι να βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη περίπου 20 με 30 λεπτά πριν την ώρα που θέλουμε να το σερβίρουμε και να το βάζουμε στην συντήρηση του ψυγείου μας. Με αυτόν τον τρόπο κατεβάζουμε την θερμοκρασία ολόκληρου του προιόντος πιο ομαλά, και πετυχαίνουμε σε μεγάλο βαθμό θερμοκρασία σερβιρίσματος.
 
Φυσικά ο χρόνος που απαιτείται εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως είναι:
 
1. η αρχική θερμοκρασία του προιόντος
Όσο πιο χαμηλή η θερμοκρασία τόσο περισσότερος χρόνος απαιτείται.
2. το μέγεθος της συσκευασίας
Όσο πιο μεγάλη  η συσκευασία τόσο περισσότερος χρόνος απαιτείται
3. η διόγκωση που έχει το παγωτό
Όσο λιγότερο αέρα έχει μέσα το παγωτό τόσο περισσότερος χρόνος απαιτείται